Victoria Gardens

Newton Abbot

LHC were commissioned by Newton Abbot Town Council to remodel the tired and neglected Victoria Gardens into a contemporary public garden. The design created a high quality, open greenspace which discouraged anti-social behaviour and reconnected visitors to the adjacent River Lemon. Several over-mature tree were replaced with new trees chosen for their striking foliage.


Graphic Design, Landscape







Commended at BALI Awards 2014

The design also successfully encouraged movement between the town centre and car parks. A new level lawn, visually and ecologically rich planting with semi-mature trees, bespoke seating, accessible footpaths and a new architectural lighting layout. Glass screens have been installed into the existing flood protection wall, enabling people to take advantage of river views, together with a suite of directional signage and interpretation panels, designed by LHC’s graphic design team.

Victoria gardens
Back to top