Plumer House Refurbishment

Crownhill, Plymouth

Plymouth’s former Land Registry, one of the city’s largest office buildings at 80,000 sq ft is the new home for Plymouth Community Homes. LHC was appointed to remodel the dated building including detailed architectural design, space planning and interior design scheme, furniture specification and landscape concepts.

 

Service

Architecture, Landscape, Interiors

Sector

Workplaces, Refurbishment, Commercial

Area

80,000 sq ft

LHC undertook a great deal of consultation with staff and stakeholders, which informed the internal space planning and choice of furniture and desking.

Works include removal of GRP spandrel panels and replacement with smooth faced cementitious fibre boards in a range of grey colours. The windows have been given a striking uplift following a refresh, by the application of coloured perforated film.

Plumer before and after

A range of simple external changes and comprehensive refurbishment and rezoning of the interior, has transformed the appearance, efficiency and thermal performance of Plumer House making it a vibrant landmark building in Crownhill.

The refurbishment:

Internal refurbishment of the existing building.
Adaptation and alteration of zone functions to suit PCH operations.
Replacement of degraded GRP spandrel cladding.
Application of coloured film to selected windows.
Erection of new galvanised steel entrance portal.
Construction of conference suite entrance canopy.
Expansion of storage units on north side of the east wing unified facade treatment.
Addition of condensers in discrete locations to provide comfort cooling.
New hard landscaping, repositioning of customer car parking and planting.

Plumer House2

Plumer 4

Plumer 3

Back to top